Onze handgemaakte trouwalbums worden voor 100% in eigen beheer vervaardigd en vertellen op fraai vormgegeven wijze het verhaal van de bruiloft. Ze hebben, net als een handgemaakt maatpak of een trouwring, een exclusieve en unieke uitstraling.

Per seizoen maken we slechts een zeer beperkt aantal exemplaren, enkel voor onze eigen bruidsparen. Ik verzorg het design en het printwerk en Dieuwke, mijn vrouw die boekbinder is, verzorgt de verwerking van de prints en het maken van de album omslagen, dozen en hoesjes.

Deze albums combineren artisanale boekbinders vaardigheden met moderne print- en inbind technologie. Ieder album wordt met veel geduld en aandacht voor detail gemaakt: jullie bruiloft is uniek, dus het album ook!

Het resultaat is een trouwalbum waarvan slechts één exemplaar bestaat en wat geen vergelijking kent. Zijn jullie nieuwsgierig, kom dan zeker een keer kijken!

Hoe worden onze albums gemaakt?

    • het (met jullie in overleg gemaakte) ontwerp wordt met de nieuwste inkjet technologie geprint op mat fine art papier met een mooie kleurweergave en een fraaie, gladde structuur zonder spiegelingen. Iedere print wordt afzonderlijk gecontroleerd op kleurechtheid, contrast en scherpte voordat deze goedkeuring krijgt om te worden gebruikt.
    • de prints worden, na twee dagen te hebben gedroogd, met de hand en op het oog schoongesneden zodat de uitlijning van de opmaak perfect klopt met de randen van de pagina’s. In het midden van iedere dubbele pagina komt een fijne rilnaad die nauwelijks zichtbaar is, zonder de foto’s te verstoren. De prints worden tenslotte met de hand verwerkt in een boekblok met stevige pagina’s die volledig open en vlak kan liggen, zonder de foto’s te verstoren.
    • voor de omslagen werken we met een selectie van de mooiste materialen, afkomstig van de beste boekbinder leveranciers uit Nederland en Engeland. Deze omslagen worden door Dieuwke volledig met de hand vervaardigd. Dit resulteert in een zeer verfijnd niveau van afwerking en oog voor detail. We hebben een fraaie collectie beschikbare kleuren samengesteld om uit te kiezen. Voor de ‘finishing touch’ kunnen we een blinddruk met jullie namen en de datum op de cover zetten, of een foto verwerken in de omslag, en voor ieder album maken we afzonderlijk een op maat passende omslagdoos of albumhoes.

In het filmclipje hieronder laten we zien hoe dit proces eruit ziet: