Stijl en werkwijze

Ik maak foto’s waar echte emotie en sfeer in zit, en die je het gevoel geven er daadwerkelijk bij te zijn. Voor mij draait een bruiloft om verbinding tussen mensen, en dat is wat ik graag laat zien. Mijn beelden zijn tijdloos, zowel qua inhoud als wat nabewerking betreft: een foto moet nu aanspreken, maar over dertig jaar nog net zoveel.

Op de meeste bruiloften neem ik een second shooter mee die tijdens de belangrijke momenten (voorbereidingen, ceremonie, receptie, etc.) mee fotografeert. Op deze manier kunnen we meer momenten vastleggen en vanuit verschillende hoeken fotograferen. Uiteraard worden alle beelden in dezelfde stijl nabewerkt.

Het grootste deel van de dag zijn we op onopvallende wijze de mooie momenten en het verhaal van jullie dag vast te leggen. Niet alleen ‘de’ momenten, maar ook de kleine subtiele gebeurtenissen en emoties. Jullie en de gasten spelen daarin een belangrijke rol, maar ik fotografeer net zo goed details en overzichten om het verhaal compleet te maken.

Vaak krijg ik te horen dat mensen ons totaal niet als storend ervaren tijdens een bruiloft. Dat vinden we erg belangrijk! Het vermogen om onopvallend te werk te gaan, maar ook onze positieve instelling en prettige aanwezigheid draagt hieraan bij (lees hier hoe andere bruidsparen dit hebben ervaren).

Tijdens groepsfoto’s en de fotosessie (als je dat wil uiteraard) neem ik de leiding en geef aanwijzingen waar nodig, maar wel op een manier die voor jullie prettig is – ik denk dat 90% van mijn bruidsparen niet van stijf poseren houdt en daar ben ik het volledig mee eens. Vrijwel niemand is het gewend om voor de camera te staan, en dat hoeft ook helemaal niet. Ik leg echte momenten tussen jullie vast, en die combineer ik met creatieve composities en spannend gebruik van licht.

Onderscheidende kenmerken

Wat is nu een goede reden om mij als trouwfotograaf te vragen voor jullie dag? Natuurlijk mijn stijl van fotografie als jullie die aanspreekt en onze unieke handgemaakte albums, maar er zijn er nog een aantal:

 • ruim 10 jaar ervaring met meer dan 200 huwelijken gefotografeerd;
 • prettige en heldere communicatie – niet alleen op de dag zelf maar ook in het traject voorafgaand en na de bruiloft;
 • focus op kwaliteit en persoonlijke service: niet alleen qua fotografie, maar bijvoorbeeld ook de besteding van voldoende aandacht in de nabewerking van beelden, en bij het helpen van bruidsparen in de voorbereiding van de bruiloft met vragen over de planning of tips voor leveranciers;
 • snelle levering van jullie foto’s: 1 week na de bruiloft een sneak preview slideshow op muziek en na 4 weken al een volledige gallery met hoge resolutie beelden;
 • ‘achter de schermen’ een professioneel ingericht bedrijf: zo werken we met de beste spullen, is er altijd voldoende backup apparatuur mee en is de kans op verlies van digitale bestanden zeer klein door een uitgekiende backup strategie;
 • lid van trouwfotografencollectief Twentyfive, waardoor er een uitstekend netwerk vervangers beschikbaar is in geval van nood (hier zijn geen kosten voor jullie aan verbonden);
 • niet onbelangrijk: op jullie bruiloft een hard werkende fotograaf (of twee) die er samen met jullie en de gasten een mooie dag van maakt!

Mogelijkheden en tarieven

De reportages en pakketten die ik aanbied zijn zeer compleet en op jullie wensen af te stemmen. Inbegrepen bij een reportage is altijd het volgende:

 • een persoonlijk vrijblijvend kennismakingsgesprek (of Skype/Facetime call) voorafgaand aan boeking
 • voorbespreking van de dag, enkele weken voor jullie bruiloft
 • 6 uur aanwezigheid van mijzelf; uitbreiding met extra uren / 2e fotograaf mogelijk
 • sneak preview slideshow een week na de bruiloft (klik hier voor een voorbeeld)
 • een ruime serie bewerkte hoge resolutie beelden aangeleverd via een zeer gebruiksvriendelijke online cloud gallery 
 • een handgemaakt linnen highlight’ trouwalbum uit eigen atelier van 18×25 cm met 20 pagina’s (c.a. 35 foto’s), geleverd in een mooie bewaarhoes
 • reiskosten binnen Nederland
 • investering: 1595 euro incl. btw

Uiteraard zijn grotere en uitgebreidere albums inclusief omslagdoos, een second shooter, extra uren en andere opties toe te voegen zodat de invulling perfect op jullie wensen is af te stemmen. Hiervoor zijn diverse, flexibel aanpasbare pakketten beschikbaar. Of jullie nu een kortere reportage overdag willen van de hoogtepunten, of een zeer compleet verslag van vroeg tot en met het feest; het is allemaal mogelijk. In de uitgebreide pdf brochure die jullie vrijblijvend kunnen opvragen (scroll naar onderen) staan alle mogelijkheden en kosten helder op een rij.

Van november t/m maart, en op weekdagen tot en met donderdag, is het daarnaast ook mogelijk om minder dan 6 uur fotografie af te nemen. Losse love shoots (ook als je geen trouwreportage afneemt) zijn tevens beschikbaar, voor 375 euro incl. btw (op basis van c.a. anderhalf uur fotografie in omgeving het Gooi en een serie van c.a. 40 bewerkte beelden in hoge resolutie).

 

Willen jullie graag vrijblijvend een pdf brochure met meer informatie over pakketten en prijzen ontvangen, of een reservering maken voor jullie trouwdatum?

Neem contact op