Stijl en werkwijze

Ik maak foto’s waar echte emotie en sfeer in zit, en die je het gevoel geven er daadwerkelijk bij te zijn.

Op de meeste bruiloften neem ik een second shooter mee die tijdens de belangrijke momenten (voorbereidingen, ceremonie, receptie, etc.) mee fotografeert. Op deze manier kunnen we meer momenten vastleggen en vanuit verschillende hoeken fotograferen. Uiteraard worden alle beelden in dezelfde stijl nabewerkt.

Het grootste deel van de dag zijn we op onopvallende wijze de mooie momenten en het verhaal van jullie dag vast te leggen. Niet alleen ‘de’ momenten, maar ook de kleine subtiele gebeurtenissen en emoties. Jullie en de gasten spelen daarin een belangrijke rol, maar ik fotografeer net zo goed details en overzichten om het verhaal compleet te maken.

Tijdens groepsfoto’s en de fotosessie (als je dat wil uiteraard) neem ik de leiding en geef aanwijzingen waar nodig, maar wel op een manier die voor jullie prettig is – ik denk dat 90% van mijn bruidsparen niet van stijf poseren houdt en daar ben ik het volledig mee eens. Vrijwel niemand is het gewend om voor de camera te staan, en dat hoeft ook helemaal niet. Ik leg echte momenten tussen jullie vast, en die combineer ik met creatieve composities en spannend gebruik van licht. Dat levert vanzelf bijzondere foot’s op!.

Voorafgaand aan de dag

Van te voren vraag ik of jullie een uitgebreid online formulier willen inplannen met daarin niet alleen de logistiek en planning van de dag, maar ook vragen als ‘wie zijn de belangrijke mensen op de dag’ en ‘welke groepsfoto’s zou je willen’? Dat spreek ik dan nog persoonlijk met jullie door, zodat wij goed voorbereid de dag kunnen vastleggen. Uiteraard hebben we voldoende backup camera’s en lenzen mee voor het geval we technische pech hebben.

In het zeer uitzonderlijke geval dat ik de dag niet zelf kan fotograferen (bijvoorbeeld bij ongeval of ziekte) wordt er in mijn netwerk van collega’s (ik ben lid van ‘s lands beste trouwfotografen collectief) een geschikte vervanger gevraagd die de dag vastlegt, waarna ik indien mogelijk het traject verder afhandel. Zonder bijkomende kosten uiteraard.

Indien jullie willen, dan is het mogelijk voorafgaand aan de bruiloft een love shoot te doen; een informele fotosessie van ongeveer anderhalf uur. Heel leuk voor bijvoorbeeld de uitnodigingen!

Werkwijze op de dag

Vaak krijg ik te horen dat mensen ons totaal niet als storend ervaren tijdens een bruiloft. Dat vind ik belangrijk: dat jullie als bruidspaar maar ook de gasten onze aanwezigheid als prettig ervaren. Uiteraard passen we ons aan aan de dress code, dat helpt, maar minstens zo belangrijk zijn onze positieve instelling en het vermogen zo onopvallend mogelijk te werk te gaan (lees hier hoe andere bruidsparen dit hebben ervaren).

Gemiddeld zijn wij zo’n 10 uur aan het fotograferen; daarmee kunnen we vaak van alle delen van de dag een impressie vastleggen wat het verhaal van de dag zeker ten goede komt. Korter of langer is uiteraard geen enkel probleem (zie hieronder meer informatie over tarieven).

Willen jullie ook een film clip laten maken? Vanuit mijn netwerk kan ik een aantal zeer geschikte aanbevelingen doen waarvan ik weet dat ze mooi werk maken en als team goed samenwerken.

Na de bruiloft

Een groot deel van ons werk vindt na de bruiloft plaats. Binnen een week krijg je een sneak preview slideshow te zien (klik hier voor een recent voorbeeld) en binnen vier weken is er een complete online gallery met hoge resolutie beelden beschikbaar en (indien van toepassing) een eerste album ontwerp, ook in het hoogseizoen. Dat is dus best snel! Nadat we het ontwerp op het album hebben goedgekeurd, hebben we circa 8 weken nodig om dit met de hand te maken.

Mogelijkheden en tarieven

De reportages en pakketten die ik aanbied zijn zeer compleet en op jullie wensen af te stemmen. Inbegrepen bij een reportage is altijd het volgende:

  • een persoonlijk vrijblijvend kennismakingsgesprek (of Skype/Facetime call) voorafgaand aan boeking
  • voorbespreking van de dag, enkele weken voor jullie bruiloft
  • 6 uur aanwezigheid (van 2 fotografen)
  • sneak preview slideshow een week na de bruiloft
  • een ruime serie bewerkte hoge resolutie beelden (minimaal 200 voor 6 uur; een hele dag levert zo’n 500 a 600 beelden op), aangeleverd op usb stick in een luxe verpakking en in een online cloud gallery
  • een handgemaakt linnen fine art trouwalbum van 18×25 cm met 20 pagina’s uit eigen atelier, geleverd in een mooie bewaarhoes
  • reiskosten binnen Nederland
  • investering: 1895 euro

Uiteraard zijn extra uren, grotere albums inclusief omslagdoos en andere opties toe te voegen naar wens zodat de invulling perfect past bij jullie wensen. Hiervoor zijn diverse pakketten beschikbaar die helemaal op maat zijn aan te passen. Bij bruiloften van maximaal 20 aanwezigen is het mogelijk om mij alleen te laten fotograferen; dat scheelt in de kosten. En van november t/m maart is het ook mogelijk om minder dan 6 uur fotografie af te nemen.

Willen jullie meer (prijs)informatie hebben of graag eens persoonlijk kennis maken, vul dan het contact formulier in!

Direct checken of jullie trouwdatum nog beschikbaar is?

Vul de gegevens hiernaast in en ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!

Jullie namen

E-mail

Trouwdatum