Stijl en werkwijze

Ik maak foto’s waar echte emotie en sfeer in zit, en die je het gevoel geven er daadwerkelijk bij te zijn.

Op vrijwel alle bruiloften neem ik een second shooter mee die tijdens de belangrijke momenten (voorbereidingen, ceremonie, receptie, etc.) mee fotografeert. Op deze manier kunnen we meer momenten vastleggen en vanuit verschillende hoeken fotograferen. Uiteraard worden alle beelden in dezelfde stijl nabewerkt.

Het grootste deel van de dag zijn we op onopvallende wijze de mooie momenten en het verhaal van jullie dag vast te leggen. Niet alleen ‘de’ momenten, maar ook de kleine subtiele gebeurtenissen en emoties. Jullie en de gasten spelen daarin een belangrijke rol, maar ik fotografeer net zo goed details en overzichten om het verhaal compleet te maken.

Vaak krijg ik te horen dat mensen ons totaal niet als storend ervaren tijdens een bruiloft. Dat vinden we erg belangrijk! Het vermogen om onopvallend te werk te gaan, maar ook onze positieve instelling en prettige aanwezigheid draagt hieraan bij (lees hier hoe andere bruidsparen dit hebben ervaren).

Tijdens groepsfoto’s en de fotosessie (als je dat wil uiteraard) neem ik de leiding en geef aanwijzingen waar nodig, maar wel op een manier die voor jullie prettig is – ik denk dat 90% van mijn bruidsparen niet van stijf poseren houdt en daar ben ik het volledig mee eens. Vrijwel niemand is het gewend om voor de camera te staan, en dat hoeft ook helemaal niet. Ik leg echte momenten tussen jullie vast, en die combineer ik met creatieve composities en spannend gebruik van licht.

Gemiddeld zijn wij zo’n 10 uur aan het fotograferen; daarmee kunnen we vaak van alle delen van de dag een impressie vastleggen wat het verhaal van de dag zeker ten goede komt. Korter of langer is uiteraard geen enkel probleem (zie hieronder meer informatie over tarieven).

Willen jullie ook een film clip laten maken? Vanuit mijn netwerk kan ik een aantal zeer geschikte aanbevelingen doen waarvan ik weet dat ze mooi werk maken en als team goed samenwerken.

Onderscheidende kenmerken

Wat is nu een goede reden om mij als trouwfotograaf te vragen voor jullie dag? Natuurlijk mijn stijl van fotografie als jullie die aanspreekt en onze unieke handgemaakte albums, maar er zijn er nog een aantal:

 • ruim 10 jaar ervaring met meer dan 200 huwelijken gefotografeerd;
 • prettige en heldere communicatie – niet alleen op de dag zelf maar ook in het traject voorafgaand en na de bruiloft;
 • focus op kwaliteit en persoonlijke service: niet alleen qua fotografie, maar bijvoorbeeld ook de besteding van voldoende aandacht in de nabewerking van beelden, en bij het helpen van bruidsparen in de voorbereiding van de bruiloft met vragen over de planning of tips voor leveranciers;
 • ‘achter de schermen’ een professioneel ingericht bedrijf: zo werken we met de beste spullen, is er altijd voldoende backup apparatuur mee en is de kans op verlies van digitale bestanden zeer klein door een uitgekiende backup strategie;
 • lid van trouwfotografencollectief Twentyfive, waardoor er een uitstekend netwerk vervangers beschikbaar is in geval van nood (hier zijn geen kosten voor jullie aan verbonden);
 • niet onbelangrijk: op jullie bruiloft twee vrolijke en hard werkende fotografen die er samen met jullie en de gasten een mooie dag van willen maken!

Mogelijkheden en tarieven

De reportages en pakketten die ik aanbied zijn zeer compleet en op jullie wensen af te stemmen. Inbegrepen bij een reportage is altijd het volgende:

 • een persoonlijk vrijblijvend kennismakingsgesprek (of Skype/Facetime call) voorafgaand aan boeking
 • voorbespreking van de dag, enkele weken voor jullie bruiloft
 • 6 uur aanwezigheid (van 2 fotografen)
 • sneak preview slideshow een week na de bruiloft (klik hier voor een voorbeeld)
 • een ruime serie bewerkte hoge resolutie beelden (minimaal 200 voor 6 uur; een hele dag levert zo’n 500 a 600 beelden op), aangeleverd op usb stick in een luxe verpakking en in een online cloud gallery (al aangeleverd 4 weken na de bruiloft)
 • een handgemaakt linnen fine art trouwalbum van 18×25 cm met 20 pagina’s uit eigen atelier, geleverd in een mooie bewaarhoes
 • reiskosten binnen Nederland
 • investering: 1795 euro incl. btw

Uiteraard zijn extra uren, grotere albums inclusief omslagdoos en andere opties toe te voegen zodat de invulling perfect op jullie wensen is af te stemmen. Hiervoor zijn diverse, flexibel aanpasbare pakketten beschikbaar. Bij bruiloften van maximaal 20 aanwezigen is het mogelijk om mij alleen te laten fotograferen; dat scheelt in de kosten. En van november t/m maart is het ook mogelijk om minder dan 6 uur fotografie af te nemen.

Willen jullie meer weten over de mogelijkheden of een reservering maken voor jullie trouwdatum?

Neem contact op