Jullie trouwreportage: meer dan alleen foto’s

Van de eerste kennismaking tot en met het afleveren van het album; het maken van jullie trouwreportage is veel meer dan de fotografie alleen.

Het is een samenwerking voor langere termijn, met aan het eind van de rit een uniek eindproduct als resultaat: de blijvende herinneringen aan één van de mooiste dagen uit jullie leven, weergegeven in een handgemaakt trouwalbum uit eigen atelier. Graag vertel ik op deze pagina wat meer over de verschillende fasen van het fotograferen van jullie bruiloft.

Voorafgaand aan de bruiloft

Voorafgaand aan iedere boeking vindt er altijd een vrijblijvende kennismaking plaats. Dat kan hier in mijn kantoor aan huis in Bussum of online.

Het doel van zo’n kennismaking is niet alleen dat jullie je vragen en wensen kunnen bespreken, maar ook om te kijken of er een wederzijdse klik is. Daardoor kunnen jullie zorgeloos van de dag genieten en kan ik doen waar ik goed in ben: alles mooi en ongedwongen in beeld brengen!

In de aanloop na de bruiloft sta ik beschikbaar voor vragen of advies over bijvoorbeeld de planning, tips voor leveranciers (uit mijn netwerk ken ik veel videografen, maar ook bijvoorbeeld visagisten, artiesten, etc.) of andere zaken. Enkele weken voor de grote dag nemen we alles nog een keer goed door. Zo kan ik me optimaal voorbereiden.

De dag van de bruiloft

Op de dag zelf is het belangrijk dat jullie en de gasten lekker kunnen genieten zonder je zorgen te maken over de fotografie. Al snel val ik niet eens meer op tijdens het fotograferen, zelfs niet als we met z’n tweeën zijn. Een positieve instelling en prettige aanwezigheid helpt hierbij zeker. Regelmatig krijgen we te horen dat niemand ons als storend heeft ervaren en dat is een mooi compliment!

Ik maak foto’s waar echte beleving in zit, en die je het gevoel geven er daadwerkelijk bij te zijn. Wat ik graag wil is een verhaal vertellen. Jullie en de gasten spelen daarin een belangrijke rol, maar ik fotografeer net zo goed details en overzichten om het verhaal compleet te maken. Soms werk ik alleen, maar zeker bij de wat langere en grotere bruiloften kan ik een ervaren ‘second shooter’ (extra fotograaf) meenemen. Op deze manier kunnen we meer momenten vastleggen en vanuit verschillende hoeken fotograferen.

Natuurlijk kan er ook tijd gemaakt worden voor groepsfoto’s en een aantal mooie foto’s van jullie tweeën. Op deze momenten neem ik de leiding en geef aanwijzingen waar nodig, maar wel op een prettige manier. Ik leg echte momenten tussen jullie vast, en die combineer ik met creatieve composities en spannend gebruik van licht.

Ieder deel van de dag heeft z’n eigen karakter en mogelijkheden voor het maken van mooie beelden. De sfeer van verwachting en een klein beetje spanning in de ochtend is weer compleet anders dan de uitgelaten sfeer tijdens een feest, of de lading met emotie van de mooie woorden tijdens speeches bij het diner. Het betekent niet per sé dat ik van ’s ochtends heel vroeg tot diep in de nacht aan het fotograferen moet zijn: bij de voorbereidingen is het prima als ik daar van het laatste deel wat beelden schiet, en ’s avonds bij een feest of uitgebreid diner is de openingsdans plus een uurtje impressie vaak ook ruim voldoende.

Na de bruiloft

Na de bruiloft ligt er nog een belangrijke taak: de verwerking en bewerking van jullie foto’s en het maken van een foto album. Dit is een heel belangrijke stap waar ik veel aandacht en nodige tijd in stop. Hoe goed de foto’s ook zijn; als deze fase niet goed wordt uitgevoerd, is het eindresultaat ook niet mooi.

Een week na de bruiloft krijgen jullie als voorproefje een mooie ‘sneak preview’ slideshow (klik hier voor een voorbeeld). Niet alleen leuk voor jullie, maar ook leuk om te delen met familie en vrienden.

Vier weken na de bruiloft lever ik de volledige online gallery met jullie bruiloft aan, en een eerste ontwerp van het fotoalbum wat online is in te zien. Jullie kunnen vanaf dat moment alle beelden al downloaden, en rustig naar het album ontwerp kijken. Willen jullie nog beelden wisselen, dan is dat mogelijk. Pas als jullie tevreden zijn, gaan we met het album aan de slag.

Met de aflevering hiervan is alles compleet en hebben jullie een prachtige en tastbare herinnering aan jullie trouwdag!