Als fotograaf ben ik altijd bezig om mijzelf te ontwikkelen. Dat doe ik bijvoorbeeld door masterclasses en workshops te volgen, maar ook door mee te doen aan nationale en internationale fotowedstrijden. Zowel nationaal (Bruidsfoto Award en de Masters of Dutch Wedding Photography) als internationaal (Fearless Photographers, International Society of Professional Wedding Photographers en MyWed) heb ik diverse prijzen en awards gewonnen inmiddels. Hieronder volgt een chronologisch overzicht van de belangrijkste awards. 

Update december: dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de Dutch Wedding Awards, in de categorie ‘Beste trouwfotograaf van Nederland’. Voor deze award moet je niet alleen een serie beelden insturen, maar ook een heleboel informatie over je bedrijf: hoe heb je de zaken geregeld (waarborging continuïteit, uitstraling, hoe zitten je voorwaarden in elkaar, etc.) en waarmee ben je onderscheidend in je service richting klanten. Kortom, een heel breed plaatje.

Uiteindelijk zijn er 5 fotografen genomineerd en hoewel ik niet tot dat rijtje behoorde, heb ik wel een eervolle vermelding gekregen omdat mijn eindscore maar 0,05 punten van dit rijtje af zat (op een cijfer van 1 tot 10). Een bemoedigend resultaat waar ik toch best blij mee ben!

Eervolle-vermelding-Dutch-Wedding-Awards-2015

Update juli: de foto van Marco op de skelter en de vader van Ellen die haar ziet (scroll naar beneden om beide beelden te zien) hebben bij de Spring contest van de ISPWP (International Society of Professional Wedding Photographers) een award gekregen in de categorie ‘humor’ en ‘emotion’!

Update juni: deze foto, vorige maand geschoten op de bruiloft van Song & Herm, heeft van de redactie van MyWed (een internationale portfolio met duizenden aangesloten fotografen) een Editor’s Choice gekregen. Whoop!

editors choice my wed Evert Doorn

Update mei: onderstaande foto, van de bruiloft van Sam & Bart, heeft bij de laatste ronde van de Masters of Dutch Wedding Photography een eervolle vermelding gekregen. Mooi emotievol moment!

masters dutch wedding photography award eervolle vermelding Evert Doorn

Update februari: op dezelfde bruiloft als waarop onderstaande Fearless Award is gemaakt (die van collega’s Ellen en Marco) maakte ik ook deze foto van een andere collega, Marco Pauws, die als gast aanwezig was. Dit beeld heeft bij de laatste editie van de Masters of Dutch Wedding Photography een eervolle vermelding gekregen!

eervolle vermelding Masters of Dutch wedding photography februari 2015

 

Update januari: bij de meest recente ronde van Fearless Photographers, Collection 25, heb ik met onderstaande foto een award gekregen. Uit duizenden inzendingen is deze foto, samen met 199 anderen, uitgekozen door een internationale jury. Een hele eer gezien het erg hoge niveau! Fearless Photographers is een wereldwijd collectief trouwfotografen met circa 3000 leden die vooruitstrevende trouwfotografie maken. Het is de derde Fearless Award die ik in ontvangst mocht nemen.

fearless award Evert Doorn

De International Society of Professional Wedding Photographers houdt ook meerdere malen per jaar een wedstrijd met verschillende categorieën. Onderstaande foto won bij de laatste editie de vierde prijs in de categorie ‘Engagement Shoots’!

masters najaar 14 Evert Doorn 01

 

Sinds enige is er een nieuwe foto wedstrijd van hoog niveau in Nederland; de Masters of Dutch Wedding Photography.

Alle professionele trouwfotografen in Nederland mogen een aantal rondes per jaar hun beste foto’s insturen, die wordt beoordeeld door een wisselende internationale jury van top trouwfotografen van het allerhoogste niveau.

Bij de uitslagen van najaar 2014 had ik de eer 1 award en 3 eervolle vermeldingen in ontvangst te mogen nemen! Een heel fijn resultaat waar ik de jury maar vooral mijn bruidsparen dankbaar voor ben; zonder hun enthousiasme en inzet zou ik mijn werk nooit kunnen uitvoeren!

De winnende foto:

Award en eervolle vermelding Masters of Dutch Wedding Photography

De eervolle vermeldingen:

masters najaar 14 Evert Doorn 01 masters najaar 14 Evert Doorn 02 masters najaar 14 Evert Doorn 04

 

Onderstaande foto werd in 2013 genomineerd voor de Bruidsfoto Award. Daarnaast kreeg de foto een Fearless Award en werd hij (uit vele tienduizenden beelden!) opgenomen bij de 100 beste trouwfoto’s van de internationale Canon Wedding Photographers contest:

bruidsfoto award fearless award Evert Doorn

 

Onderstaande foto was de eerste Fearless Award die ik in ontvangst mocht nemen. Het zou nog beter zijn geweest als Ewan (het mannetje op de foto) in de emmer met flessen was beland maar dat zou ook wel een beetje zielig zijn ;)

evert doorn trouwfotograaf bruidsfotograaf fp 03