Sinds 2011 woon ik (weer) in het Gooi. Een mooie omgeving, waar meer is te zien dan alleen mannen in rode broeken en TV-celebs: je kunt hier ook heel goed trouwen en in de omgeving heb je genoeg mogelijkheden voor een leuke fotoshoot.

Inmiddels heb ik al een aantal leuke plekken gezien (een aantal nog niet, maar daar hoop ik verandering in te brengen!) en ik inspireer je graag met wat voorbeelden.

Om te beginnen is Naarden-Vesting, een oud vesting stadje, een prachtige plek om te trouwen. Hier is voor ieder wat wils: op de klassieke toer in het oude stadhuis of de grote Kerk, of wat moderner in het Arsenaal bij Paul Fagel . Let bij ‘modernere’ locaties wel even op het binnenlicht; vaak hebben ze harde en felle spots wat op foto’s een stuk minder flatteus overkomt dan het mooie natuurlijke licht via de ramen wat je vaak in klassieke ruimtes ziet.

Stadhuis Naarden-Vesting trouwlocatie

Stadhuis Naarden

Ook leuk om in Naarden, of in het naastgelegen Muiden, je fotosessie te doen. Karakter en mooie hoekjes genoeg! Als fotograaf kan ik je zo een heel weekend lang op sleeptouw nemen als het zou moeten…

Wat ook nog de moeite waard is te vermelden in Naarden is Restaurant Acquavite. Een bijzonder leuke en vriendelijke plek voor de borrel, diner (in Italiaanse stijl) of het feest.

buiten bij Acquavite

Hier in Bussum is (helaas) nog niet heel veel. Een leuke uitzondering is Fier, een oud fort met een soort bohemien-sfeertje wat ooit onderdeel was van de Hollandse Waterlinie. Is bovendien de meest dichtstbijzijnde trouwlocatie bij mijn huis vandaan en het lijkt me echt geweldig gewoon een keer na een bruiloft naar huis te lopen! (via de snackbar op de hoek misschien; ik heb altijd enorm trek na een dag lang foto’s maken..). Bovendien: buiten trouwen is geweldig! Qua sfeer maar ook qua licht (en dus: foto’s).

Fort Vivant Bussum trouwlocatie

Fier Bussum

In Huizen, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, kun je trouwen in het voormalige oude gemeentehuis (het nieuwe gemeentehuis, daar wil je alleen zijn voor een nieuw paspoort of rijbewijs – geloof me) maar sinds enige tijd is er aan de haven een boel ontwikkeling geweest wat geresulteerd heeft in het Nautisch Kwartier en de leukste plek hier is wellicht de Kalkovens. Een sfeervol gebouw vol strakke lijnen en hoekjes waar je ook als fotograaf creatief mee kunt zijn.

Kalkovens Huizen trouwlocatie

Kalkovens Huizen

Een andere prachtige buitenlocatie met veel charme is in Eemnes, in de Theetuin. Zo op de kaart bezien zou je wat nerveus worden van de ligging nabij de A27, maar daar merk je helemaal niets van. Qua sfeer in je foto’s merk je het wel: die heerlijke buitensfeer is goed vast te leggen met alle details en dat groen.

theetuin Eemnes trouwlocatie

Theetuin Eemnes

Hoewel het technisch gezien net buiten het Gooi ligt, wil ik ook kasteel de Hooge Vuursche nog even aanstippen, een mooi landgoed in de bossen tussen Baarn en Hilversum.

kasteel Hooge Vuursche Baarn

Kasteel Hooge Vuursche

Behalve nog meer mooie trouwlocaties (heb je tips, laat het weten in de reacties!), zijn er ook genoeg plekken voor het maken van een mooie fotosessie met de aanwezigheid van bos, hei, water en historische plekken.

Dus zoek je een mooie omgeving om te trouwen? Ik zou zeggen: kom hier zeker eens een kijkje nemen!

Meer weten over de mogelijkheden van trouwfotografie in het Gooi? Klik op de button hieronder om contact op te nemen! Ook heb ik een website gemaakt speciaal voor trouwfotografie in het Gooi: https://www.trouwfotograaf-gooi.nl ; hier staan onder andere een aantal series van bruiloften gemaakt hier in de buurt.