Een echte Amsterdammer ben ik niet en zal ik nooit zijn, maar de 10 jaar dat ik er gewoond heb, hebben veel mooie herinneringen opgeleverd. In die periode (en nog steeds) heb ik ook regelmatig trouwreportages geschoten in en rondom de stad.Het verbaast me hoeveel verschillende plekken er zijn; ieder met z’n eigen karakter en sfeer. Ik deel er graag een paar met je.

Mocht je een trouwens goed adres zoeken om het officiële regelwerk op het gebied van de huwelijksvoltrekking een stuk gemakkelijker te maken in Amsterdam, dan kan ik Trouwbureau Amsterdam zeker aanraden. Je hoeft niet naar het gemeentehuis (alles gaat online) en Andrea Schipper, de dame achter het Trouwbureau, kan als zelfstandig ambtenaar bovendien op alle locaties in Amsterdam huwelijken voltrekken.

Anyway, hier dus een paar van mijn favorieten! Om te beginnen heeft Amsterdam diverse topklasse hotels die huwelijken faciliteren. De meesten hebben een banquet manager om alles in goede banen te leiden. Handig is dat je hier desgewenst de gehele dag kunt doorbrengen.

huwelijk in het Amstel hotel in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Tafelschikking bij het diner in het Amstel Hotel.
bruiloft Sofitel Legend the Grand in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Een andere topper: Sofitel Legend The Grand.
bruiloft in hotel Pullitzer in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Huwelijksceremonie in het Pulitzer hotel. Ook bereikbaar per boot!

Behalve vele hotels heeft de stad uiteraard ook diverse locaties met een historische achtergrond. Het West-Indisch Huis en House of Amsterdam vond ik bijzonder sfeervol om te fotograferen!

huwelijk West Indisch Huis in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Diner in het West-Indisch Huis

bruiloft in House of Amsterdam Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Ceremonie in House of Amsterdam. Ook geschikt voor wat kleinere gezelschappen.

Een leuke locatie is het terras van het Vondelparkpaviljoen waar nu Vertigo in zit en vroeger het Filmmuseum:

Verder biedt Amsterdam natuurlijk tal van kerken. Dat kan overigens ook voor een burgerlijk huwelijk vaak, o.a. in mijn favoriete kerk: de Oude Kerk.

huwelijk in de Oude Kerk in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

huwelijk in de Vondelkerk in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Gelegen naast het Vondelpark is de populaire Vondelkerk; ook zoals hier op de foto in de avond zeer geschikt.

Ook erg mooi is het Begijnhof en de Begijnhofkapel:

Een nadeel van Amsterdam kan de logistiek en het dure (of totaal onmogelijke) parkeren zijn. Maar net buiten de stad zijn ook prachtige locaties! Ouderkerk aan de Amstel (ook per boot bereikbaar) heeft veel restaurants, en ook de fraaie Amstelkerk aan het water:

huwelijk in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel door trouwfotograaf Evert Doorn

Wil je een wat meer ontspannen sfeer dan kan het Rijk van de Keizer een mooie plek zijn of, in de zomer, aan het strand van Blijburg:

bruiloft Blijburg in Amsterdam door trouwfotograaf Evert Doorn

Kortom, voor ieder wat wils. Kijk op de website van Toptrouwlocaties voor een compleet overzicht. Heb je zelf een favoriete plek of een goede tip? Laat het weten in de reacties hieronder!