Werkwijze & mogelijkheden

Werkwijze 2018-05-15T14:45:52+00:00

Stijl van fotografie

Ik maak foto’s waar echte emotie en sfeer in zit, en die je het gevoel geven er daadwerkelijk bij te zijn.

Het grootste deel van de dag ben ik (samen met mijn meefotograferende assistent) op journalistieke wijze de momenten en het verhaal van jullie dag vast te leggen. Jullie en de gasten spelen daarin een belangrijke rol, maar ik fotografeer net zo goed details en overzichten om het verhaal compleet te maken.

Tijdens groepsfoto’s en de fotosessie (als je dat wil uiteraard) neem ik de leiding en geef aanwijzingen waar nodig, maar wel op een manier die voor jullie prettig is – ik denk dat 99% van mijn bruidsparen niet van stijf poseren houdt en daar ben ik het volledig mee eens!

Wat ik vooral doe, is het creëren van echte momenten en interactie tussen jullie tweeën in een mooie omgeving met interessant licht. Dat levert levendige beelden op waarin je jezelf veel beter herkent dan in overdreven geposeerde foto’s. Dit is dus ook gewoon een leuk en dynamisch onderdeel van jullie trouwdag waar je later met veel plezier op terugkijkt.

Het begin

Hebben jullie interesse, dan bekijken we eerst of de datum nog vrij is. Sommige data zijn erg populair; wacht dus niet te lang! Is de datum vrij, dan plannen we een vrijblijvende kennismaking. Zo krijg je een goed en volledig beeld van mijn werk (ik laat complete reportages en voorbeeld albums zien) en kan ik een idee krijgen van jullie plannen en wensen. Op basis hiervan kan ik een geschikte invulling voor de fotografie voorstellen.

Daarnaast is het hebben van een klik met degene die je dag vastlegt ook belangrijk, dus zo’n gesprek is tevens bedoeld om met mij als persoon kennis te maken. Je wil immers toch wel weten wie degene is die de hele dag aanwezig is om foto’s te maken?

Besluiten jullie mij te boeken, dan gaan we enkele weken voor de bruiloft de dag nog eens goed doorlopen zodat ik goed voorbereid ben op het fotograferen van jullie trouwdag

Werkwijze op de dag zelf

Op iedere bruiloft neem ik een assistent mee die (naast de hulp met logistiek en verlichting) ook meefotografeert, zodat we bepaalde momenten uit verschillende hoeken kunnen vastleggen. Dat levert extra diversiteit in de beelden op. Uiteraard worden alle beelden, ook die van mijn assistent, in dezelfde stijl bewerkt en uitgeleverd.

Bij voorkeur fotografeer ik alle onderdelen van de dag. Bijvoorbeeld vanaf een impressie van de voorbereidingen tot en met (een deel van) het feest. Zo is het verhaal van de dag het meest compleet! Vaak krijg ik te horen dat mensen mij totaal niet als storend ervaren tijdens een bruiloft. Dat vind ik belangrijk: dat het bruidspaar én de gasten het prettig vinden om me erbij te hebben. Uiteraard pas ik me aan aan de dress code, dat helpt, maar minstens zo belangrijk zijn mijn positieve instelling en het vermogen zo onopvallend mogelijk te werk te gaan.

Willen jullie ook een film clip laten maken? Graag help ik jullie iemand te vinden; vanuit mijn netwerk kan ik een aantal zeer geschikte aanbevelingen doen waarvan ik weet dat ze mooi werk maken en als team goed samenwerken.

Na de bruiloft

Een groot deel van ons werk vindt na de bruiloft plaats (ieder uur fotografie op de dag levert enkele uren extra werk achteraf op). Dan ga ik aan de slag de fotoselectie, fotobewerking en het maken van een eerste album ontwerp. Binnen een week krijg je een sneak preview te zien en binnen vier weken is er een complete online gallery met hoge resolutie beelden beschikbaar, ook in het hoogseizoen. Dat is dus best snel! Samen stemmen we vervolgens het uiteindelijke album ontwerp af, zodat we hiermee aan de slag kunnen (bekijk hier het filmpje hoe we dat doen!)

Mogelijkheden en tarieven

De reportages en pakketten die ik aanbied zijn zeer compleet. Inbegrepen bij iedere reportage is in ieder geval het volgende:

  • een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek voor boeking
  • voorbespreking van de dag, enkele weken voor jullie bruiloft
  • 6 uur fotografie op de dag zelf van mijzelf + een meefotograferende assistent
  • sneak preview enkele dagen na de bruiloft
  • zorgvuldige selectie en bewerking van een ruime serie beelden, aangeleverd in hoge resolutie (zonder beeldmerk) op usb stick in een luxe verpakking en in een online cloud gallery voor het makkelijk delen van foto’s
  • een schitterend handgemaakt trouwalbum van 18×25 cm uit eigen atelier met de highlights van de dag
  • reiskosten binnen Nederland

Dit is al mogelijk voor 1895 euro inclusief btw. Iedere bruiloft en trouwreportage is anders en daarom is de precieze invulling helemaal op maat af te stemmen op jullie wensen wat betreft tijd, album en extra’s. Klik op de button hieronder als jullie meer willen weten over de mogelijkheden.

Uiteraard is het mogelijk langs te komen voor een vrijblijvende kennismaking. Ik laat jullie graag meer werk en onze prachtige albums zien en kan een passende invulling voorstellen die perfect past bij jullie dag en wensen. Het is ook mogelijk de datum alvast te reserveren en op een later tijdstip de specifieke wensen aan te geven.

Neem contact op